Dostlarının gözüyle gönülden düşenler udi Bestekar Necdet Çalış

TAKİP ET

Daha önce yayınladığımız haberde 'Yaptığı besteler ve çıkardığı albümler ile dikkat çeken Udi Bestekar Necdet Çalış' başlıklı haber hazırlayıp kendisinden ve özgeçmişinden bahsetmiştik.

Kendisiyle ilgili habere kaldığımız yerden devam ediyoruz.

25 albüm çıkaran toplam 350 eser besteleyen üstadımızı projelerde yer alan güftekar ve bestekârlara sorduk ....
Üstadın projeleri ve kendisi hakkındaki görüşlerini aldık.

Efendim merhabalar. Adınız, Soyadınız, özgeçmişiniz ve kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Mahir Ersin GERMEÇ. Tokat-Reşadiye’de doğdum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Hukukçuyum. Bir süre Avukatlık yaptıktan sonra  hâkimlik mesleğini seçtim. Sırasıyla hakim, Adalet Bakanlığı’ında Adalet Başmüfettişi, Ceza İşleri Genel Müdürü, Personel Genel Müdürü, Bakan Yüksek Müşaviri, Yargıtay üyesi, Yargıtay Hukuk Dairesi Başkanı olarak görev yaptım. Hukukla ilgili kitaplarım, çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmış makalelerim bulunmaktadır. Ankara’da yaşıyorum.



Üstadımız ile projeniz hakkında görüşleriniz nedir?

Sizin de belirttiğiniz üzere; değerli Udi Bestekar Necdet ÇALIŞ hocamın 25 Albümü, birbirinden güzel 350’yi aşkın besteleri bulunmaktadır. Bir bestekar için bu beste sayısı epeyce yüksek olması yanında, başarılı ve özverili bir çalışmanın ürünü olduğu da kuşkusuzdur. Ortaya koyduğu eserler, işini severek özenle yaptığının da açık bir kanıtıdır. Değişik söz yazarlarının şiirlerini, sözlere uygun makamlarla notaya alıp bestelemek, altyapılarını ve düzenlemelerini yapıp, naif sesiyle yorumlayıp icra etmek kolay iş olmasa gerek. İşte Sayın ÇALIŞ hocam soyadına has çalışkanlığı, üretkenliği, özenli ve özverili çalışmalarıyla birbirinden değerli Türk Sanat Müziği eserlerini TSM sevenlerine kazandırmış değerli bir bestekardır. Bu vesileyle Necdet hocamın çıkardığı 25 Albümü içinde sözleri bana ait 13 şarkıdan oluşan bir albümün olduğunu da övünçle belirtmek isterim.

Üstadımız hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyiz?

Sayın Necdet ÇALIŞ hocam dürüst, erdemli, sevgi dolu, duygulu ve duyarlı bir kişiliğe sahiptir. İyiliksever, mütevazı, işini severek layıkıyla yapan değerli bir insandır. Kısaca belirttiğim bu niteliklere sahip Necdet üstadı tanımış olmaktan, iyi bir dost kazanmış  bulunmaktan mutluluk duymaktayım. Daha nice besteler yapacağı, albümler çıkaracağı inancıyla kendisine sağlıklı uzun ömürler ve başarılar diliyorum.

foça foça hava durumu foça belediyesi foça otelleri