Foça Gezinizde Uğramanız Gereken Tarihi Yerler - Foça Kalesi

TAKİP ET

İzmir'de Ege kıyılarına uzanan Foça; sunduğu muhteşem doğa ve deniz manzaraları, etkileyici doğal güzellikleri, kendine has tarihi ve gezilecek yerleri ile tatil için mükemmel bir fırsat sunmaktadır.

İzmir şehir merkezine ortalama 70 km uzaklıkta yer alan Foça; kalabalık ve yorucu şehir hayatının dışında bir dünya sunmaktadır. Sokaklarında yer alan tarihi evleri, sahil kenarını süsleyen tekneleri ve etkileyici sahil şeridi ile coğrafi yapısıyla da dikkat çekmektedir. Aslında, şehrin tam kalbinde yer alır!

V şeklinde bir coğrafi yapıya sahip olduğu için, ilçenin her iki tarafında da hareketli atmosferlere tanıklık edebilirsiniz. Akşamları ise, sahil kenarındaki uzun bir yürüyüş yolunda yürürken geçip giden insanları seyredebilir ve balık restoranlarındaki lezzetli balıkların tadını çıkarabilirsiniz.

Foça’nın tarihi yerleri arasında; Beş Kapılar Kalesi, Foça Kent Duvarları, Eski Foça Limanı, Athena Tapınağı, Kybele Açık Hava Tapınağı, Kayalar Camii, Şeytan Hamamı ve Foça Yel Değirmenleri yer almaktadır.

Keşfedilecek pek çok noktası ile İzmir’in en çok ziyaretçi çeken noktalarından Foça için planladığınız tatilinizde konaklama yapacağınız otele henüz karar vermediyseniz Foça Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

 

foça kalesi foça gezi rehberi