GENÇLER, SORULARINI İEÜ’DE ECOBOT’A SORACAK

GENÇLER, SORULARINI İEÜ’DE  ECOBOT’A SORACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde 4 yeni teknoloji aynı anda tanıtımı gerçekleştirildi. Öğrenciler, 4 ayrı yeni teknoloji ile hayatı, ders notları ile kolaylaşacak ve Sosyal sorumluları artacak.

ECOBOT, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencilerine sanal danışman olarak yardımcı olacak Türkçe destekli akıllı bir yazılım. Bu yazılımla öğrencilerin sorularına doğru ve hızlı bir şekilde yanıt almalarını hedeflendi. Bunun için yapay zekâ destekli büyük dil modellerinden yararlanıldı. Öğrenciler; ders, kayıt, sınav gibi çeşitli konulardaki sorularını, artık akademik danışmanlara ya da idari çalışanlara iletmek zorunda kalmayacak. İEÜ yönetmeliklerinde ve web portalında yer alan Türkçe bilgilere dayalı yanıtlar üreten ECOBOT, öğrencilerin 7/24 hizmetinde olacak. İEÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ayça Kumluca Topallı’nın prototip çalışması ve yüksek lisans öğrencisi Egecan Çetin’in tezi sonucunda ortaya çıkan EkoBot, Türkiye’de bir ilk olacak.

 

FARKLI BİRİMLER, AYNI YERDE

 

EcoPost ise, yine üniversite tarafından geliştirilen ve kullanıcıların yenilikçi fikirlerini, proje önerilerini ve destek çağrılarını platform üzerinden paylaşabildiği, ilgi alanlarına göre filtrelenen içerikler sayesinde ihtiyaç duydukları bilgilere hızlıca erişebildiği bir akıllı yazılım. Akademik, idari personel ve öğrencileri aynı dijital zeminde buluşturan platform ile iş birliği fırsatlarını artırılması, yeni bağlantıların kurulması ve üniversite içinde katılımcı kültürün dijital ortamda da güçlenmesi hedefleniyor. EcoPost; öğrenciler, akademik kadro ve idari personelin iş birliğinden doğan, çok paydaşlı projeden çıkan bir uygulama.

 

İŞ YÖNETİMİ KOLAYLAŞACAK

 

EcoPlan, üniversitedeki görev ve iş akışlarını daha etkin yönetmek ve verimliliği artırmak amacıyla geliştirildi. Akademik ve idari süreçlerin dijital olarak planlanmasını, takip edilmesini ve daha şeffaf bir şekilde yürütülmesini sağlayan uygulama sayesinde görev dağılımı yapılabiliyor. Takvimleme ve ilerleme takibi daha kolay sağlanırken, dosyalar ve belgeler paylaşılabiliyor, ekip içi iletişim ve iş birliği daha güçlü bir şekilde sürdürülebiliyor. Uygulama ile hem bireysel hem kurumsal düzeyde iş süreçlerinin daha düzenli ve verimli bir şekilde ilerlemesi amaçlanıyor. EcoPlan, İEÜ Öğretme ve Öğrenme Merkezi tarafından geliştirilerek hizmete sunuldu.

 

‘YAPAY ZEKA’ DESTEĞİ

 

GCRIS Veritabanı, araştırma faaliyetleriyle ilgili her türlü akademik çıktıyı bir araya getiren, düzenleyen ve tüm bilim dünyası ile paylaşıma izin veren, uluslararası standartlarda bir kurumsal akademik arşivdir. GCRIS, bir üniversitenin tüm araştırma çıktılarının ötesinde; projeler ve laboratuvar ekipmanları gibi araştırma bileşenlerini de aramaya ve keşfetmeye olanak sağlayan, ileri düzey raporlama sunabilen ve kurumsal stratejik kararlara destek veren bir araştırma ve performans değerlendirme bilgi sistemidir. GCRIS’in sunduğu kapsamlı araştırma verilerini daha erişilebilir ve kullanıcı dostu hale getirmek amacıyla geliştirilen GCRIS Akıllı Sohbet Robotu, kullanıcı deneyiminde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Yapay zeka ve doğal dil işleme teknolojileriyle desteklenen bu yenilikçi dijital asistan; akademisyenlerin, araştırmacıların ve yöneticilerin ihtiyaç duyduğu bilgilere hızla ulaşmasını sağlıyor. Kurumsal karar destek süreçlerine entegre edilebilen GCRIS Akıllı Sohbet Robotu, stratejik planlamalarda zaman kazandırırken; aynı zamanda araştırma görünürlüğünü artırmaya ve iş birliklerini teşvik etmeye yönelik önemli bir araç. GCRIS Akıllı Sohbet Robotu, sadece bir arama motoru değil; aynı zamanda araştırma ekosistemini daha şeffaf ve etkileşimli hale getiren akıllı bir ortam.

GENÇLER, SORULARINI ECOBOT’A SORACAK